top of page

שלום ציון: אמנת המוגנות והקשר המיטיב בציון

 

חיים קהילתיים הם מרחב למפגש אנושי מופלא, מרחב שנמצא בין הבית האינטימי לחברה ולמדינה, ומאפשר קשר קרוב של ערבות אנושית ושותפות במסע החיים, קשר אישי וציבורי כאחד, שיש בו מימדים של קדושה ורוח, לצד בניית אמון וקירבה בין חברות וחברים.

 

לדאבוננו, בכל מקום, בכל חברה, ובכלל זה בקהילות אמונה ומרחבים ערכיים שיש בהם שפה של אמון ואמונה, פגיעות ותמימות, מתרחשות פגיעות רגשיות ומיניות, סמויות וגלויות. לא פעם, ניצול ופגיעה מלווים בתחושה של בדידות וחוסר אונים.

 

מרחב קהילתי מודע יכול להעניק כלים לזיהוי פגיעות סמויות וגלויות ולהוות מרחב תומך להתמודדות של האדם הפרטי במקרה של חציית גבולות, ניצול ופגיעה, בהתאם לרצון הנפגע/ת. קהילה יכולה להיות בעלת תפקיד ברמה הציבורית, כמערכת ערכית המתייצבת באופן חד-משמעי כנגד התופעה ומייצרת רשת אנושית תומכת וערבה, ובכך בוחרת לקחת חלק באחריות במסע הריפוי והתיקון ביחסים בין בני האדם.

 

קהילת ציון חרטה על דגלה להיות מרחב מודע ומוגן, שמור ובטוח, עבור חברות וחברי הקהילה בכל הגילאים ומצבי החיים, ההנהגה המתנדבת וההנהגה המקצועית, מעגל ידידיה וידידותיה ושדה המנהיגות והיהדות הישראלית. במסגרת זו, בהובלת ועד קהילת ציון ובסיוע נשות ואנשי מקצוע בתחום, עברו ועד ציון וצוות ציון הכשרה במרכז הסיוע לנפגעי/ות תקיפה מינית, מונו נאמני/ות מוגנות לקהילת ציון, מונו ממוני מוגנות לצוות ציון, נקבעו מפגשי למידה והעלאת מודעות שנתיים, נקבע בצוות תקנון למניעת הטרדה מינית כחובה בכל מקום עבודה, ובהיותה מרחב התנדבותי תיכתב לקהילה "אמנה קהילתית" בראשות צוות המוגנות של הקהילה תוך התייעצות עם חברות וחברי הקהילה ובה תיווצר שפה והסכמה משותפת להיות מרחב קהילתי מודע, מוגן ומיטיב. אמנת שלום ציון תיכתב ותיחתם על ידי הקהילה, תהיה מיועדת לכל הקבוצות והגילאים, כדי ליצור בציון מרחב שמור ומיטיב עבור כלל חבריה וחברותיה.

בכל קושי או פגיעה ניתן לפנות אל נאמני/ות המוגנות בציון, חבר וחברת קהילה, אשר מונו על ידי ועד הקהילה. הפניות תטופלנה על ידי נאמני המוגנות, בליווי פרויקטורית המוגנות בצוות ציון, תוך שמירה על דיסקרטיות מלאה, והם יפעלו על פי האמנה ועל פי פרוטוקול שנכתב בליווי מרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית. נאמני/ות המוגנות יפעלו בהתנדבות ובדיסקרטיות ויהיו כתובת לחברות וחברי קהילה שיבקשו לשתף בחוויה או קושי או כל תחושת אי-נוחות בתחום המוגנות הרגשית והמינית ויפעלו לטפל בפניה תוך ליווי מקצועי. יש להדגיש: הפניה לנאמני המוגנות איננה מהווה הליך טיפולי ואיננה תחליף לקבלת טיפול.

 

מוזמנות ומוזמנים לפנות אלינו:

דפנה קרטא.jpg

 נאמנת מוגנות בציון

דפנה היא פסיכותרפיסטית גופנית, בוגרת לימודי פסיכותרפיה במכללת רידמן ופסיכודרמה בסמינר הקיבוצים. עוסקת בין השאר בתיאטרון ובחיים משותפים.   

דפנה קרטא שוורץ

ניתן ליצור קשר בהודעה למספר 0522340850

ניתן ליצור קשר בהודעה למספר 0526983080

IMG_2240 with credit.jpg

ראשת תחום מוגנות בוועד המנהל של ציון

יעל עשור היא אנתרופולוגית שמחקרה עוסק בהיבטים החברתיים והפוליטיים של מערכת הרפואה בישראל ושל כלכלת הבריאות הבינלאומית (PhD UCLA 2020).

ד"ר יעל עשור

Bin-Nun.jpg

בן נון ווקר

 נאמן מוגנות בציון

בן-נון הוא מטפל ובוגר תואר שני בפסיכולוגיה קלינית בבר אילן. עסק בטיפול, הדרכה ושיקום בתחום בריאות הנפש. למד תואר ראשון בפסיכולוגיה וביולוגיה באוניברסיטה העברית ונשוי לאביאל.

ניתן ליצור קשר בהודעה למספר 0526983080

1583-04_a__f12_jft_143 (8).jpg

פרויקטורית מוגנות בציון

שני היא רבה-חזנית שהוסמכה בHUC בירושלים ובניו יורק. לשני יש תואר ראשון בפדגוגיה- ביקורתית פמיניסטית ממכללת סמינר הקיבוצים ותואר שני בלימודי יהדות ממכללת הקריה האקדמית אונו.

הרבה שני בן אור

Anchor 1
bottom of page